Norderön

Norderön har varit bebodd sedan järnåldern, det kan man se på de järnåldersgravar, kokgropar och andra fynd som finns på ön. Idag bor det ca 140 bofasta personer här. Vill du läsa mer om Norderön hittar du mer information på Wikipedia (sidan öppnas i nytt fönster).

Källa: Eniro.se

Sidor att besöka som är knutna till Ön


Wilhelmsbergs kurs- och lägergård ligger på västra delen av Norderön med en fantastisk utsikt över Storsjön och fjällvärlden. Gården är öppen året runt. wilhelmsberg.se (sidan öppnas i nytt fönster).

Vikingaföreningen Österhus vänner har skapat en vikingatida kulturmiljö på en del av ön och har bland annat ett eget vikingaskepp ”Hrafn”. Läs mer på osterhusvanner.se

Jönsgården ligger några hundra meter från färjeläget på öns västra sida. De odlar och säljer potatissorten ”Sava”. Läs mer på jonsgarden.se

Mitt på ön står en av de äldsta kyrkorna i länet, Norderö kyrka från 1100-talet. Du kan läsa mer om den på svenskakyrkan.se (sidan öppnas i nytt fönster).

På Norderön finns en 18-håls golfbana med café. Banan har igen tidbokning utan bollränna gäller. Läs mer på deras sida spela-golf.nu (sidan öppnas i nytt fönster).

Norderöns byalag äger bland annat Midgården som går att hyra till privata fester, dop, brölloppsmiddagar m.m. För mer info läs norderon.se (sidan öppnas i nytt fönster).

Föräldrakooperativet Öbarna driver förskola i Norderöns gamla skola med barn från Norderön och fastlandet. Läs mer på o-barna.se (sidan öppnas i nytt fönster).

HEM

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.